Coaching en training

Coaching

Problemen in de werkomgeving ontstaan vaak doordat de communicatie misloopt. We weten het allemaal: communiceren is van het grootste belang. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe zorg je dat jouw woorden overkomen zoals je ze bedoelt? Hoe voorkom je misverstanden? Hoe bereik je de ander echt? Hoe geef en ontvang je feedback zonder de werkrelatie negatief te beïnvloeden? 

Niet iedereen vindt het gemakkelijk om in een vergadering het woord te nemen of - nog spannender - voor een groep een presentatie te houden. Heeft u moeite met het - verbaal en non-verbaal - overbrengen van uw boodschap? Slaagt u er niet in om uw verhaal over te brengen in een vergadering? Krijgt u wel eens te horen dat u zich communicatief beter moet profileren? Wilt u zich als leidinggevende duidelijker opstellen, maar weet u niet hoe u alle neuzen dezelfde richting op krijgt?

Ook schriftelijke communicatie is niet altijd even gemakkelijk. Heeft u moeite met het schrijven van een helder rapport of een speech? Ook hiervoor bestaat hulp op maat!

In de bovenstaande gevallen kan een kort individueel coachingstraject helpen. We beginnen met een vrijblijvend intakegesprek en ontwikkelen vervolgens een coaching die aansluit op uw wensen. Alle coachings zijn op maat gemaakt, geen standaardverhaaltje waar 'iedereen' inpast, maar een op de persoon afgestemd traject.

In meerderer dagdelen geven we u de handvatten om communicatief efficiënt en zelfverzekerd op eigen benen te staan. Informeer eens naar een individueel coachingstraject-op-maat. 

Training

Misschien wilt u zelf zorgen voor de invulling van uw (elektronische) nieuwsbrieven of uw bedrijfsmagazine. Wellicht schrijft en stuurt u uw eigen persberichten uit. Words, etcetera zorgt ervoor dat u weet waar u op moet letten bij het schrijven van teksten. Hoe bouwt u een goede tekst op. Wat zijn de valkuilen waar u voor op moet passen? Hoe zorgt u ervoor dat u de lezer boeit? Dat een persbericht door een redactie wordt opgepakt?  In nauw overleg met u ontwikkelen we graag een schrijf- of taaltraining op maat. Individueel of in een groep. Afhankelijk van de vraag duurt zo’n training een of meerdere dagdelen. We kijken naar woordkeuze, stijl, opbouw en toonsoort. Opfriscursussen behoren ook tot de mogelijkheden.