Scoren met uw verhaal

Woorden verbinden. Geschreven of gesproken; ze creëren een band tussen uw bedrijf of organisatie en klanten, relaties en medewerkers. Mits goed gebruikt kunt u woorden gebruiken om vertrouwen te scheppen en loyaliteit te genereren. Met woorden kunt u motiveren en enthousiasmeren. De boodschap waarmee u uw doelgroep wilt informeren, moet krachtig en duidelijk zijn. Een goede tekst of een goed verhaal versterkt het imago van uw bedrijf of organisatie. Presentatie, website, (nieuws)brief, persbericht, speech of video; het is geen kunst om er de benodigde woorden voor te produceren. Het is echter wèl een kunst om ermee te scoren. En daar kan Words, etcetera bij helpen.

Wie ben ik?

Ik ben Leonie Vink; Words, etcetera – opgericht in 1994 - is de naam van mijn bedrijf. Woorden zijn de verbindende factor in mijn leven

  • Ik heb verstand van (bedrijfs)communicatie. Voor professionele, journalistieke teksten – Nederlands- of Engelstalig – bent u bij mij aan het goede adres. Ik verzamel informatie uit diverse bronnen en zet deze om naar een begrijpelijke en op de doelgroep geschreven tekst. Daarbij spreek ik uw taal.
  • Als communicatiecoach help ik u of uw medewerkers om zich beter te profileren door efficiënt te communiceren. Ik leer u hoe u zich staande kunt houden in een vergadering, hoe te communiceren als leidinggevende, alle neuzen de goede kant op te krijgen en de juiste vragen te stellen.
  • Als taalwetenschapper ben ik vooral geïnteresseerd in sociolinguïstiek. Ik onderzoek en observeer bijvoorbeeld de standaardtaal van aankomende leraren. Daar spreek ik wel eens over op congressen. Ook verdiep ik me in dialecten. Met name het Helmonds heeft mijn belangstelling.
  • Het overdragen van kennis; daar krijg ik een kick van. Of dat nu is als taalcoach voor anderstaligen, als leraar Nederlands voor een klas aankomende leraren, of voor een groep vrijwilligers bij de Nijmeegse Vierdaagse
  • Besturen is mij met de paplepel ingegoten. Zo ben ik voorzitter van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse; een belangenvereniging bestaande uit ruim 3400 wandelaars afkomstig uit de hele wereld.
  • Luisteren is een eigenschap die ik nodig heb als vertrouwenspersoon. In die functie was ik actief voor de Stichting 4Daagse en voor de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond (KWBN).
  • Een vink is een zangvogel. Al jarenlang zing ik barbershop. Dat doe ik bij de Southern Comfort Barber Gals in Eindhoven en bij het internationale No Borders Show Chorus. Als lid van het creatieve team van de Gals maak ik moodboards, schrijf ik storybooks, ben ik ‘lady poet’, en help ik bij het bedenken van choreografie.
  • Organiseren is een andere manier om mensen met elkaar te verbinden. Of het nu om een jubileum- of kerstshow gaat voor het koor, of om een evenement voor de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse, ik ga voor tevreden bezoekers en deelnemers!