« Het Philipsmuseum kwam naar ze toe»

Gepubliceerd op 08-03-2018

Een paar weken geleden hebben we met een paar vriendinnen (we kennen elkaar uit onze Philipstijd) een middagje georganiseerd in woonzorgcentrum De Regt in Beek en Donk. Het idee was eenvoudig: ouderen die niet meer zo mobiel zijn een leerzame en leuke middag bezorgen. We hebben contact gelegd met het Philipsmuseum in Eindhoven en zij waren direct te porren voor het idee om 'on tour' te gaan. Via oproepen op facebook hebben we oude Philips-spulletjes verzameld voor een echte tentoonstelling. Een berichtje in de krant, foldertjes en een persoonlijke oproep van de manager van het zorgcentrum attendeerden geïnteresseerden op de middag.

Deur naar het verleden

Het was een geweldig succes: zo'n vijftig belangstellenden luisterden geïnteresseerd naar de bevlogen gids van het Philipsmuseum, die met feiten en anekdotes een stukje geschiedenis van het Eindhovense concern liet herleven. De tentoongestelde producten en de oude advertenties aan de muur openden deurtjes naar het verleden. Ook de korte kennisquiz bleek een schot in de roos. Na afloop werd nog volop nagepraat over de haardroogkap, die altijd meeging op vakantie, en de radio, die in de oorlog op zolder was verstopt.

Vervolg

De bezoekers hadden een fantastische middag. Maar misschien wel het mooiste van alles was dat het Philipsmuseum zeer gecharmeerd was van ons concept. Zij gaan serieus de mogelijkheden onderzoeken om soortgelijke middagen te organiseren in woonzorgcentra in de regio. Is dat nou niet gaaf?

1520523226610d109a98b0471eaaab1d8f30017da4.jpg